В рамках програми British Council Ukraine «САМ Україна» відбулось розповсюдження результатів проєкту Erasmus+ KA2 «Modernization of Pedagogical Higher Education by Innovative Teaching Instruments – MoPED».

21 вересня 2020 року Університет Григорія Сковороди в Переяславі та Донбаський державний педагогічний університет розпочали реалізацію програми British Council Ukraine «САМ Україна», метою якої було сприяння розвитку академічної мобільності студентів України. В рамках програми відбулось розповсюдження результатів проєкту Erasmus+ KA2 №586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP «Modernization of Pedagogical Higher Education by Innovative Teaching Instruments – MoPED». Студентам за обміном від Донбаського державного педагогічного університету на базі матеріалів проєкту було проведено серію тренінгів академічною групою MoPED на наступні теми:  «Використання інноваційного інструментарію для забезпечення ефективного функціонування освітнього процесу в умовах дистанційного навчання», «Цифрові навички: створення інфографіки для вашого уроку, документу, презентації». А також було проведено презентацію навчального курсу «Innovative technologies and instruments in educational process», розробленого у рамках проєкту MoPED. 

Навчання студентів проводилось на базі інноваційного класу (ICR), створеного у рамках проєкту MoPED, та навчально-методичної лабораторії, оснащеної відповідно вимог Нової української школи (НУШ).

Студенти-учасники академічної мобільності відзначили інноваційну складову тренінгів, якісну роботу тренерів та переконались у необхідності використання інноваційних технологій у навчальній та освітній діяльності.