Учителі партнерських ЗСО беруть участь у навчальних тренінгах і семінарах в рамках проекту «MoPED»

У період з 18 по 20 червня в ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» розпочалася реалізація міжнародного проекту програми ЄС Erasmus + KA2 № 586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP «Модернізація педагогічної вищої освіти засобом використання інноваційних інструментів викладання – MoPED», учителі партнерських ЗСО вдосконалювали фахову підготовку, цифрову компетентність та медіаграмотність.

Керівник відділу міжнародних зв’язків університету, заступник декана педагогічного факультету з міжнародної роботи, доцент Оксана Ковтун розповіла про мету й завдання проекту, перспективи для вчителів. У свою чергу декан педагогічного факультету, кандидат педагогічних наук, професор Наталія Ігнатенко у своєму виступі зауважила, що в сучасному світі в умовах мобільного освітнього середовища з особливою актуальністю постає питання підвищення якості вищої освіти задля модернізації змісту вищої освіти в контексті вдосконалення професійної підготовки вчителів для Нової української школи з використанням інноваційних педагогічних технологій.

Особливу зацікавленість учасників семінару викликали практичні поради щодо використання ідей STEM освіти в навчальному процесі. Тренінги проводилися за певною тематикою: «Оцінка результатів навчання», «Дівчата в STEAM», «Цифрові навички: створення навчальних відео», «Цифрові навички: інфографіка». Тренери приділили особливу увагу методології навчання щодо використання ігрових технологій, програми формування медіаграмотності, розвитку критичного мислення та цифрової культури.

Варто наголосити на неймовірно продуктивній, активній, затишній, комфортній і доброзичливій атмосфері, що панувала в різновіковому і «різностатусному» (директори, завучі, вчителі початкових класів і середньої ланки освіти) педагогічному колективі, а також на бажанні продовжувати співпрацю.

Пресслужба університету